PSYKOEDUKASJON FOR PAR

Hvorfor "jobbe" med et forhold? Burde det ikke bare gå av seg selv, hvis det er «riktig»?

Et forhold utvikler seg sjeldent“ helt av seg selv”. Alt vi syns er viktig og meningsfylt i livet trenger tid, fokus og pleie. En blomst blomstrer i god jord og med regelmessig vann og lys! Problemet er at vi mennesker ofte glemmer å gi oss selv og hverandre næring. 

Hva skjer hvis vi glemmer å pleie forholdet?
I redsel for å bli avvist eller bli oppslukt av et forhold kan vi fort tilpasse oss for mye eller trekke oss vekk fra vår partner. Når dette skjer kan vi gradvis miste ærlighet og spontanitet, og kjenne en utilfredshet og ensomhet i forholdet.

Et parforhold er som et speil. Vår partner utfordrer kontinuerlig våre adferdsmønster, følelser og behov. Hvis vi klarer å stoppe opp og bli oppriktig nysgjerrige på hva vi selv og den andre føler og tenker kan vi se det som skjer mellom oss som en invitasjon til å vokse som mennesker og finne ny intimitet.

Part-veiledning handler ofte om å lære å kommunisere og forstå oss selv og hverandre bedre. Vi må komme vekk fra å sette hverandre i definerte bås, lytte bedre, spørre og være nysgjerrige. Vi må lære å dele mer ærlig. Dette er en kunst som kan læres.

Når vi tar oss selv og den andre på alvor og vil hverandre vel finnes nesten alltid en mulighet for å komme nærmere hverandre. Vi kan finne en ny form for frihet og intimitet når vi blir tydeligere på den vi er og får mer forståelse og empati for oss selv og vår partner.

Noen ganger er veien videre ikke mulig og da kan man trenge hjelp til å håndtere og avslutte forholdet på en god nok måte.

Under veiledning kan dere få hjelp til å: 
- kommunisere og løse konflikter på en ny og mer konstruktiv måte
- belyse hvordan "bagasjen" fra barndommen virker inn og begrenser forholdet 
- lære å bruke parforholdet til å skape egen psykologisk vekst
- gjenfinne gleden ved hverandre, både følelsesmessig og seksuelt
- skape et felles forståelig kart og visjon for fremtiden
- forstå og håndtere - dine, mine og våre barn. Å leve i en ste-familie
- finne veien tilbake etter utroskap
- avklare om man skal være sammen eller skilles. - få hjelp til å på best mulig måte komme igjennom en separasjon

Pris fra 01.01.2020 (prisen kan justeres hvert år)

Par-veiledning (90 min): 2100 kr.

Velkomne!


Nyttige sider:

http://www.creativecouplework.com

http://www.genderpsychology.com

http://www.parterapeutene.no

http://www.alternativtilvold.no

0F0E054E-290A-4A2B-81D0-7273AB7019E4.jpeg

Once the realization is accepted that even between the closest human beings infinite distances continue, a wonderful living side by side can grow, if they succeed in loving the distance between them which makes it possible for each to see the other whole against the sky.