Movement Medicine - Naturlig medisin, for kropp og sjel

“If you move what is, what is changes”

998419F1-190C-499D-B10B-AED9BBCA117B_1_201_a.jpeg

«By exploring yourself as a piece of art
You give yourself to the world as a gift
Its all about giving form and expression
Holding dear what is true in the moment
Finding new ways of being in the world”

Movement Medicine - en mindful bevegelses-praksis

Kroppen kan gi oss utallige opplevelser under vårt liv. Men hvordan forholder vi oss til kroppen?
Det er lett, uansett alder, å bli sittende fremfor data skjermer, mobiler og forskjellige jobb oppgaver. Det er lett å glemme at vi har en kropp. En kropp som trenger oppmerksomhet og næring, og som liker å puste og bevege seg.

Movement Medicine er en mindful bevegelses-praksis, som kan hjelpe oss å finne våre naturlige bevegelser og koble hode, kropp og hjerte sammen. Når vi er åpne, nysgjerrige og tilstede finnes kun vår egen måte å bevege oss på, og det er en frihetsfølelse. Det er ikke en rett eller feil vei. Vi får ny energi, styrke og glede når livet leves og beveges. Vi kan bli både sterkere og mer fleksible akkurat som havet.

Movement Medicine kan gi deg:

  • en meditasjon i bevegelse

  • eierskap til kroppens signaler 

  • kontakt med hjerte og eget utrykk 

  • ro og stillhet

  • glede og inspirasjon

  • variert musikk med god instruksjon….

  • frihet til å være den du er uansett alder, utseende, dans erfaring, kultur bakgrunn, hudfarge etc.

Bakgrunn

Fra pre-historisk tid har dans og sang vært viktig, både for healing og for feiring, men dessverre har dette blitt borte i våre travle og “siviliserte” liv. Vi vet idag gjennom forsking, at dans og bevegelse gir oss både bedre hukommelse, skaper nye signal koblinger til hjernen, gir oss mykhet, energi og livsglede. Hormonet Oxytocin (velvære-hormonet) utsondres også når vi danser, som gjør oss lettere til sinns.

Movement Medicine anerkjenner at vi alle er en del av naturen og elementene som naturen består av. Vår fysiske kropp er jord og vi består av hele 80 % vann. Alle våre celler har en varme på 37 grader og uten å puste ville vi ikke leve. Vi påvirkes av årstidene og vi er en del av alt. Det handler om hvordan vi forholder oss til oss selv, hverandre og vår jord.

Movement medicine kan virke terapeutisk, sel om det ikke er terapi. Når vi gir oppmerksomhet til og beveger det vi føler og opplever starter våre bevegelser innefra. Vi kan f.eks bevege vår tretthet, frustrasjon, tristhet eller glede, og vi kan la oss inspirere av musikken og rytmene. Når vi gjør dette vil vi kjenne at kroppen blir lettere og får ny energi. Vi blir mer tilstede. Det er som å vikle seg ut av vårt hverdags-Jeg til et mer ekspansivt og friere Jeg.

“If we move what is what is changes”

For mer informasjon om Movement Medicine og dess bakgrunn gå til: Schoolofmovmentmedicine